28 Aralık 2015 Pazartesi

12:18
Merhaba arkadaşlar,

Bugünkü konumuz Muhabbet Kuşları neden çiftleşmez ?

Muhabbet kuşlarının çiftleşmesi için gereken şartlar vardır. Bunlar ;
1- Uygun kafes
2- Uygun eş
3- Sessiz ortam
4- Uygun beslenme
5- Yeterli kuş
6- Sabır,sabır ve sabır

Bu şartları biraz daha açmak gerekirse, Uygun kafes 40*30 veya 40*40 olması gerekmektedir. Ayrıca yuva kafes içerisinde değil dışarısında olmalıdır. Kuşlar Eş tutmadan kesinlikle yuva konulmamalıdır.

Eğer eş tutturmada tecrübeniz varsa bu problem olamayacaktır, ama eğer bilmiyorsanız linkten EŞ TUTTURMA makelesine gidip öğrenebilirsiniz.

Muhabbet kuşlarımızı eğer çiftleştireceksek kendi hallerine bırakmamız gerekiyor. Sürekli rahatsız eder onlarla oyun oynamaya çalışırsak çiftleşme olmayacaktır. Muhabbet kuşlarımızı günlük su değişimi ve ara ara kontrol dışında rahatsız etmeyeceğimiz ama çokta tenha yerde durmayacakları bir yere koymalıyız.

Muhabbet kuşlarımızın bol proteinli besinlerle beslenmesi gerekmektedir. Protein eksikliği çeken kuşlar çiftleşmek istemez ve agresif olurlar.

Muhabbet kuşlarımızı çiftleştirmek için 1 erkek 1 de dişiye ihtiyacımız yoktur. Aslında daha çok kuş ile üretim olabilir. Sürü psikolojisi içinde olan kuşlar sessiz ortam da kendilerini yalnız hissedecek ve çiftleşmeyeceklerdir. En az 4 kuş ile üretim olmalıdır. Birbirlerini gören kuşlar birbirlerinden etkilenir ve çiftleşme daha çabuk olur.

Muhabbet kuşlarının çiftleşmesi için bir çok çaba harcadık söylediklerimi harfiyen yapanlar sonuca ulaşacaklardır. Bundan sonra sadece sabır.

Diğer Makalelerime bakmayı  soru ve önerileriniz için yorum yapmayı unutmayınız.
Bir sonraki makale de görüşmek üzere hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder