5 Nisan 2016 Salı

07:54
Çiftleşme ve üreme belirtileri göstermeyen kuşları daha istekli hale getirmek için çeşitli yöntemler denemek mümkündür. Uygulanabilecek yöntemler bazı çiftlerde işe yarayabilir, bazılarında işe yaramaz. Çünkü her canlının kendine özgü bir dünyası vardır. Örneğin yem karışımına nijer gibi kızıştırıcı tohumlar ekleyebilirsiniz.

Çiftlerinize çok az miktarda bal verebilirsiniz. Salmalarda dinlendirme yoluna gidebilirsiniz. Salmalara dişili erkekli ayırabilirsiniz veya dişi ve erkekleri aynı salmada dinlendirebilirsiniz. Üreticiler her iki durumda da başarı elde ettiklerini belirtmektedirler. Ben dişileri ve erkekleri ayrı ayrı salmalara koyuyorum. Bu sayede gayet  başarılı verim elde ettim. Kuşların anlaştıkları halde çiftleşmemesinin sebebi %90 sahibinin onlara uyguladığı bakım ile ilgilidir. Bakım koşullarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekir.

Kötü bakım koşulları : Bulundukları ortamın temiz olmaması, Kaliteli ve taze yem kullanılmaması, Kuşlara yeterince uyku vakti tanınmaması        ( muhabbet kuşları günde 10-12 saat uyurlar bunu da daha çok gece gerçekleştirirler. Bulunduğu ortamın  gece sessiz olması ve onları rahatsız edici ışık miktarının  bulunmaması gerekmektedir. Aksi taktirde strese girerler), Muhabbet kuşları sevecen ilgiden hoşlanırlar. İlgisiz davranıyorsanız. Nasıl biz insanlar duygusal olarak ilgisizliği hissediyorsak o varlıklarında bir kalbi olduğunu unutmamamız gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder